Et relaciones o t’emociono-relaciones? L’art de gestionar «El COM» per aconseguir els teus objectius

puzzle-1721464_1920

A vegades no som conscients de l’impacte de les nostres interaccions diàries. Simplement ens relaciones per aconseguir el que volem sense tenir en compte el gran protagonista de la pel·lícula: Com ho fem. Si tenim en compte el «Com» trobarem el camí més efectiu per aconseguir els nostres objectius i per assaborir els plaers d’emociono-relacionar-te.

Quan parlem de gestionar el COM entra en acció immediatament la qüestió emocional. El «Com» parla de com em sento jo i de com es sent l’altre (o altres) en el moment que estem interactuant.
Per dominar aquest art hem de posar-nos les ulleres que serveixen per mirar, per observar el que es diu i el que no es diu. No són suficients només dur les ulleres de veure.

Els principals enemics d’una relació equilibrada
Per entrenar-te en aquesta tècnica del «com» has de conèixer els seus principals enemics:
– Les presses o manca de paciència
– L’egoisme
– La manca de curiositat, creure’t que «ja saps»

Les preses o manca de paciència: mai et permetran tenir la calma necessària per veure i escoltar el que és subtil, el que no es veu ni es diu. Amb la pressió del temps a sobre, és gairebé impossible poder mirar, observar per obtenir dades significatives i així poder elevar el resultat de la nostra interacció. I sense aquesta observació no veuràs detalls com:
– Ritme respiratori de la persona
– Expressió de cara, rictus
– Mirada
– Somriure o absència d’ell
– Aparença física
– Silencis
– …
Tots aquests detalls t’ajudaran a empatitzar a conèixer més l’estat emocional de la persona en aquest moment. Són dades que t’ajudaran a modular el «com» perquè puguis adaptar-te a l’ús del llenguatge més efectiu en aquest moment. Aquesta adaptació la faràs amb: el teu to de veu, el tipus de missatge, l’expressió…

L’egoisme: aquest «jo primer» provoca de vegades que no aconsegueixis el que et proposes d’una manera fluida i sense esforços. Si cedeixes el torn en alguna ocasió i prioritzes l’assumpte o preocupació de l’altre, t’adonaràs dels resultats: podràs captar més rapidament i de forma més efectiva tota l’atenció del teu interlocutor, ja que aquest es sentirà en deute amb tu i et retornarà almenys la mateixa qualitat d’atenció que tu li has donat abans.

La manca de curiositat: quan creu que ja saps el que t’està dient l’altre, et perds moltes coses. És una falsa creeça. Una dita popular diu: Si has d’anar, vés. Anar per no res, és una absurdesa. Doncs en aquest cas, és exactament el mateix: si en aquest moment has d’estar escoltant a alguna persona, llavors escolta-la.
Per què invertir energia a demostrar al teu «ego» que ja saps la resposta? Estàs segur que la saps? Et sorprendries del que pots aconseguir de les converses amb una atenció plena al que s’està explicant.

Un cap de setmana per entrenar la Intel·ligència Emocional

Per vèncer a aquests enemics (i a d’altres que ens limiten a la nostra vida), a Coaching Catalunya hem elaborat el «Programa de Benestar» pels propers 19, 20 i 21 de maig.
Seran tres dies en els que podràs aprendre les Claus per a gestionar les teves emocions per ser més feliç a la teva feina i a la teva vida. I, a més, en un entorn natural, perquè puguis descansar mentre aprens i et diverteixes.

Les coaches especialistes Eva Aragall & María José Torrente són qui dirigiran les activitats d’aquest cap de setmana on podràs transformar àrees conflictives en el teu dia a dia i dur-te a la tranquil·litat a la teva vida quotidiana i al teu lloc de feina.

Aquí tens més informació sobre els detalls de l’agenda i el formulari d’inscripció:
http://www.coachingcatalunya.com/project/programa-formativo-de-fin-de-semana/

T’esperem!

top